Tuesday 14 April 2015

Η γλώσσα του σώματος των επιτυχημένων ανθρώπων



Η ειδικός στη γλώσσα του σώματος Janine Driver μας βοηθά να ανακαλύψουμε τις χειρονομίες και τις κινήσεις που θα μας βοηθήσουν να κερδίσουμε τον σεβασμό των γύρω μας.

ΝΑΙ: Κρατήστε το πηγούνι σας


Αυτό έχουν κάνει, άλλωστε, πολλοί ισχυροί άνθρωποι όπως η Χίλαρι Κλίντον ή ο Στιβ Τζομπς στα εξώφυλλα των βιβλίων τους. Πρόκειται για μία στάση που δείχνει ότι το άτομο σκέφτεται και δίνει την αίσθηση ότι σε δύσκολους καιρούς θα δώσουν τη λύση.

ΟΧΙ: Μην πιέζετε τα χείλια σας προς τα μέσα
Κρύβοντας τα χείλια σας δίνετε την αίσθηση ότι κάτι κρύβετε και πολλοί το κάνουν όταν θέλουν να κρύψουν ένα συναίσθημα που νιώθουν άβολα να μοιραστούν.

ΝΑΙ: Ενώστε τις άκρες των δακτύλων σας
Πρόκειται για μία χειρονομία που υποδηλώνει εξουσία. Το κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ, η Όπρα, ακόμα και ο πρόεδρος Ομπάμα.

ΟΧΙ: Προσοχή στην κλίση του κεφαλιού


Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις με το κεφάλι σας στο πλάι γιατί φαίνεται σαν να μην υποστηρίζετε όσα λέτε. Σε περίπτωση που κάνετε μία απλή συζήτηση και δεν πρόκειται για θέμα δουλειάς μπορείτε να γείρετε όσο θέλετε το κεφάλι σας, αλλά ακόμα και τότε δώστε προσοχή ως προς το ποια μεριά το γέρνετε. Αν η κλίση είναι προς τα δεξιά φαίνεστε πιο θελκτικοί, ενώ εάν είναι προς τα αριστερά φαίνεστε πιο έξυπνοι.

ΝΑΙ: Σταυρώστε τα χέρια σας


Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το να σταυρώνετε τα χέρια σας μπορεί να σας κάνει να δείχνετε ότι ξεχωρίζετε και αυτό μπορεί να είναι αλήθεια για κάποιον που δεν σας γνωρίζει, αλλά αν βρίσκεστε ανάμεσα σε φίλους σταυρώστε τα χέρια σας άφοβα. Μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε λύση σε κάποιο πρόβλημα, αφού σταυρώνοντας και τα δύο σας χέρια ενεργοποιεί και τα δύο μέρη του εγκεφάλου σας, το λογικό και το δημιουργικό.

ΟΧΙ: Μην σουφρώνετε τη μύτη σας
Το σούφρωμα της μύτης σας μπορεί να γίνεται ασυναίσθητα αλλά δίνει το σήμα σε αυτόν που έχετε απέναντί σας ότι έχετε αηδιάσει με κάτι.

Περισσότερα:Lifeγλώσσα σώματοςχειρονομίεςεπιτυχίαεπιτυχημένοι άνθρωποι

ΠΗΓΗ:
http://www.huffingtonpost.gr/2015/04/08/-life-glossa-somatos-epituximenoi-anthropoi_n_7015234.html?utm_hp_ref=greece&ncid=fcbklnkgrhpmg00000001(accessed 14.4.15)



No comments:

Post a Comment