Sunday 8 June 2014

10 φωτογραφίες στο άδειο παιδικό δωμάτιο


Γονείς που μαθαίνουν να ζουν χωρίς παιδιά



Οι γονείς είθισται να ζουν μια ζωή με διαρκείς μεταβάσεις. Μαθαίνουν σε έναν βίο με συνεχείς αλλαγές – στη συμπεριφορά ενός ανθρώπου υπό διαμόρφωση- και συγκρούσεις για κάθε πιθανό λόγο, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Και μαθαίνουν να ζουν με ένα ή και περισσότερα δωμάτια μέσα στο σπίτι να μην τους «ανήκουν».

Όμως έρχεται η στιγμή που όλα αλλάζουν. Ξαφνικά εκείνη η πόρτα, που τόσες φορές έκλεισε στα μούτρα του πατέρα ή της μητέρας, κλείνει σιγά και από το πόμολο. Οι φωνές από το δωμάτιο δεν ακούγονται πια και δεν χρειάζεται να φωνάξεις για να χαμηλώσει η μουσική. Μπαίνεις μέσα και είναι τόσο άδειο αν και γεμάτο με αντικείμενα «αναμνήσεις».

Γονείς χωρίς παιδιά έψαξε και βρήκε η φωτογράφος Ντόνα Σβάρτς και τους φωτογράφισε στο δωμάτιο του παιδιού που έχει φύγει από το σπίτι. Η ίδια αναφέρει ότι δεν βιώνουν όλοι οι γονείς το «Σύνδρομο της άδειας φωλιάς» με τον ίδιο τρόπο και τονίζει ότι δεν είναι μόνο η μητέρα που νιώθει έντονα την έλλειψη.











ΠΗΓΗ:
http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1/10-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BF (accessed 8.6.14)


No comments:

Post a Comment