Sunday 8 September 2013

Tο πρώτο νοσοκομείο απεξάρτησης από το Διαδίκτυο

Aνοίγει τις πόρτες του στην Πενσυλβάνια
Tο πρώτο νοσοκομείο απεξάρτησης από το Διαδίκτυο




Το πρώτο νοσοκομείο διαδικτυακής απεξάρτησης ανοίγει τις πύλες του. Ειδικοί ψυχίατροι και ψυχολόγοι θα βοηθήσουν τους Αμερικανούς ασθενείς να αφήσουν στην άκρη τα πληκτρολόγιά τους. Όπως λένε, θέλουν 10 μέρες για να γιατρευτούν.

H Αμερικανίδα γιατρός Κίμπερλι Γιονγκ, που συμμετέχει στο πρόγραμμα, μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, λέγοντας πως το Ίντερνετ είναι δωρεάν και αυτό το κάνει τόσο προσβάσιμο, που κάνει κακό. Όσοι εξαρτώνται από το Ίντερνετ αναπτύσσουν περίεργες ψυχικές συμπεριφορές, διαταραχές και αδυναμία συγκέντρωσης.

Τι περιλαμβάνει η απεξάρτηση; Ομαδικές συνεδρείες, νοσηλεία 10 ημερών (και άνω, για δύσκολες περιπτώσεις), συζητήσεις με ειδικούς και άλλα.

Η καθηγήτρια Γιονγκ εξηγεί πως οι ασθενείς κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο θα είναι σε πλήρη απομόνωση. Και πριν πάρουν εξιτήριο, οι ειδικοί θα ελέγξουν κατά πόσο είναι έτοιμοι να βγουν στον έξω κόσμο χωρίς να κυλήσουν πάλι στις ατελείωτες ώρες σερφαρίσματος. 

Σε αντίθεση με την κατανάλωση αλκοόλ, η Αμερικανίδα καθηγήτρια επισημαίνει ότι η χρήση του Ίντερνετ είναι δύσκολο να αποφευχθεί σε πολλές περιπτώσεις, καθώς ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας.


ΠΗΓΗ:



No comments:

Post a Comment