Thursday 15 December 2022

Η σημασία της ελεύθερης αναπνοής στην καλή ζωή





Καθημερινά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία της εισπνοής και της εκπνοής πάνω από 28.000 φορές. Γεννιόμαστε και μεγαλώνουμε επαναλαμβάνοντας αυτοματοποιημένα αυτή τη λειτουργία του οργανισμού. Τι συμβαίνει όμως όταν η ελεύθερη αναπνοή παρεμποδίζεται και πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αναπνέουμε επαρκή και ποιοτικό αέρα για την υγεία και την ευεξία του οργανισμού μας;

Η λειτουργία της μύτης στο αναπνευστικό σύστημα

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της “Breathpod” Stuart Sandeman, τα επίπεδα του στρες στον εγκέφαλο επηρεάζονται άμεσα από τις τεχνικές αναπνοής. “Στις έντονα στρεσογόνες συνθήκες, ο ρυθμός της καρδιάς δείχνει να επηρεάζεται άμεσα από το μοτίβο της αναπνοής. Η μεγαλύτερη σε διάρκεια εκπνοή με μια μικρότερη σε διάρκεια εισπνοή μπορεί να ενεργοποιήσει επαρκώς το πνευμονογαστρικό νεύρο μειώνοντας παράλληλα τον ρυθμό της καρδιάς, επισημαίνει”. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η σωστή αναπνοή μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στην πνευματική υγεία και ισορροπία. Παράλληλα και σύμφωνα με τελευταίες μελέτες είναι πιθανό μέσω της αναπνοής να αποβάλλονται το 80% των συναισθηματικών και σωματικών τοξινών που παράγονται στον ανθρώπινο οργανισμό.
Η ρουτίνα της καθαρής αναπνοής

Η μύτη μας είναι η προστατευτική δίοδος του αναπνευστικού μας συστήματος. Εκτός από την εισπνοή και εκπνοή, η ρινική κοιλότητα είναι υπεύθυνη για το φιλτράρισμα του αέρα που αναπνέουμε, ενώ αποτελεί την πρώτη ασπίδα του ανοσοποιητικού μας συστήματος απέναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς και αέριους ρύπους. Με τα τριχίδια που περιβάλλουν το εσωτερικό της, η μύτη εμποδίζει αποτελεσματικά την είσοδο σε μικρόβια, ιούς και γύρη.

Με το φυσικό ρινικό σπρέι Otrimer, της οικογένειας προϊόντων Otrivin, εξασφαλίζουμε πολύ καλή ενυδάτωση και τον επαρκή καθαρισμό της μύτης καθημερινά, χωρίς τη χρήση συντηρητικών. Το Otrimer είναι ένα 100% φυσικό ισότονο διάλυμα θαλασσινού νερού, το οποίο φροντίζει επαρκώς τη ρινική κοιλότητα και δρα άμεσα ως προς την απομάκρυνση της περίσσειας βλέννας και των αλλεργιογόνων στοιχείων που συσσωρεύονται στη μύτη κατά την εισπνοή, όπως είναι η σκόνη και η γύρη. Επιπλέον, η εφαρμογή του, ανακουφίζει από πιθανούς ερεθισμούς αναστέλλοντας τη ρινική ξηρότητα.


Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων Συνιστούν:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ


ΠΗΓΗ:

No comments:

Post a Comment