Wednesday 14 January 2015

Κύκνος αυτοκτονεί επειδή βλέπει το πτώμα της μαμάς του


Aνεξάρτητα από το «είδος», η απώλεια των αγαπημένων είναι τραγική



Για όσους λένε πως μόνο ο άνθρωπος έχει αναπτύξει συναισθηματική νοημοσύνη σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη του ζωικού βασιλείου, αυτός ο μικρός κύκνος ίσως δίνει με ένα σίγουρα πολύ λυπηρό τρόπο την απάντηση...

Μια περαστική ποδηλάτης στην πόλη Χενάν της Κίνας έγινε μάρτυς της αυτοκτονίας του μικρού κύκνου. Σύμφωνα με όσα περιγράφει, είδε τον κύκνο να παρατηρεί το πτώμα ενός κύκνου μεγαλύτερης ηλικίας κοντά του και στη συνέχεια να βάζει το κεφάλι του κάτω από το νερό. Η Hiker Yan Yan Hsiao αναφέρει στην Daily Mail πως της τράβηξαν την προσοχή οι σπασμωδικές κινήσεις του κύκνου με τα φτερά του ενώ ταυτόχρονα δεν έβγαζε το κεφάλι του από το νερό.


Με τη φωτογραφική της κάμερα κατέγραψε τις στιγμές μέχρι που τελικά το κυκνάκι έσβησε.

Οι μελετητές αναφέρουν πως έχουν καταγραφεί στο παρελθόν πολλά περιστατικά αυτοκτονίας κύκνων επειδή χάνουν το σύντροφό τους. Ωστόσο, η συγκεκριμένη περίπτωση, όπου πιθανολογείται ο μεγαλύτερος κύκνος να ήταν η μητέρα του μικρού, δίνει νέα στοιχεία στους ερευνητές σχετικά με την αυτοκτονία των ζώων, με τα ερωτήματα για το συναισθηματικό τους κόσμο να πληθαίνουν.



Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι πως δεν εξελίσσεται μόνον ο άνθρωπος ανά τους αιώνες! Συνοδοιπόροι είμαστε στο βασίλειό μας!




ΠΗΓΗ:
http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1/%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%AF-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%84%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85(accessed 14.1.15)

No comments:

Post a Comment