Friday 22 August 2014

Γιατί οι ομοφυλόφιλες γυναίκες φθάνουν πιο εύκολα σε οργασμό σε σχέση με στρέιτ και αμφιφυλόφιλες γυναίκες




Οι γυναίκες που διατηρούν σχέση με γυναίκες είναι πιο πιθανό να φτάσουν σε οργασμό, αρκεί να μην είναι αμφιφυλόφιλες, δείχνουν αποτελέσματα έρευνας, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Η ίδια έρευνα προσθέτει πως οι γυναίκες έχουν ποικίλους τύπους οργασμού, αν και συνολικά οι άντρες έχουν περισσότερους οργασμούς στο κρεβάτι από τις γυναίκες. 

Η έρευνα δείχνει πως το 85% των ανδρών φτάνει σε οργασμό όταν κάνει σεξ με τη σύντροφό του. Το ποσοστό αυτό φτάνει μόλις στο 63% των ετεροφυλόφιλων γυναικών. Το ίδιο ποσοστό σκαρφαλώνει στο 75% για τις λεσβίες και πέφτει στι 58% για τις αμφιφυλόφιλες γυναίκες. Οι ερευνητές θεωρούν, πως ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό πιθανόν να οφείλεται στο ότι το λεσβιακό σεξ διαρκεί περισσότερο, όπως και στο ότι οι γυναίκες νιώθουν πιο άνετα με το γυναικείο σώμα.

«Μια πιθανή εξήγηση είναι, ότι οι γυναίκες νιώθουν πιο άνετα και οικεία με το γυναικείο σώμα και γι'αυτό είναι πιο εύκολο να έρθουν σε οργασμό με τη γυναίκα σύντροφό τους», δηλώνει μελέτη του Journal of Sexual Medicine. Τα εύρήματα των ερευνών δείχνουν πως οι γυναίκες ανεξάρτητα από το σεξουαλικό προσανατολισμό τους, έχουν λιγότερο προβλέψιμο και περισσότερο ποικίλο οργασμό και ότι για τις γυναίκες η πιθανότητα του οργασμού διαφέρει κάτι, που δεν ισχύει για τους άντρες. Αυτές οι μελέτες υποδεικνύουν την αναγκαιότητα για περαιτέρω έρευνες σχετικά με τις συγκριτικές σεξουαλικές εμπειρίες. Περισσότεροι από 6.500 άντρες και γυναίκες μεταξύ 21-65 χρονών πήραν μέρος στην έρευνα.

ΠΗΓΗ:
http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%86%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C(accessed 22.8.14)


No comments:

Post a Comment