Οι επιστήμονες δικαιώνουν την αλλεργία μας στους Τιτανικούς και τα Ημερολόγια.
Οι άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα διεγέρθηκαν περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Αγγλίας.
Υπάρχει λόγος που αισθάνεσαι πονοκέφαλο κάθε φορά που στην τηλεόραση παίζει το «Όσα Παίρνει ο Άνεμος». Και για την αναγούλα που σου προκαλεί ο «Τιτανικός» υπάρχει αιτία. Μια επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι υπάρχει πραγματική - οργανική - εξήγηση για την αντιπάθειά μας προς τις ρομαντικές ταινίες: δεν μας «φτιάχνουν» σεξουαλικά.
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Στην έρευνα με τίτλο Archives of Sexual Behavior, συμμετείχαν 86 άντρες και 78 γυναίκες με στόχο να μελετηθούν οι αντιδράσεις τους ύστερα από προβολή γνωστών ρομαντικών ταινιών. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες παρατήρησαν clips από τις ταινίες «Τιτανικός» και «Ανήθικη Πρόταση», ένα βίντεο πορνό και ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Αγγλίας. Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, οι γυναίκες ένιωσαν σεξουαλική διέγερση από τα clips των δύο ταινιών, ενώ οι άντρες από το ερωτικό βίντεο. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης, είναι πως οι άντρες όχι μόνο βρήκαν τα clips των δύο ταινιών βαρετά, αλλά και πως το ντοκιμαντέρ τους διέγειρε πολύ περισσότερο.
Τα αποτελέσματα της έρευνας προειδοποιούν πως μια ρομαντική ταινία είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στην σεξουαλική επιθυμία ενός άντρα. Για την ακρίβεια, μπορεί να τη σκοτώσει.
Αυτή η ουσιαστική διαφορά στις σεξουαλικές προτιμήσεις εκπορεύεται από μια διαδικασία που ονομάζεται «μοντέλο κινήτρου και υποκίνησης». Η βίντεο πορνό ξεκινάει με απλά ερεθίσματα του οργανισμού, τα οποία οδηγούν στην αυξημένη ροή του αίματος. Το επόμενο στάδιο στη διέγερση, είναι η ταύτιση του μυαλού με τις αντιδράσεις του σώματος. Με λίγα λόγια, το μυαλό αντιδρά στην σεξουαλική επιθυμία και συμμετέχει οξύνοντάς τη. Και ακριβώς σε αυτό το σημείο, εντοπίζεται η διαφορά μας με τις γυναίκες.
Για τις γυναίκες, ένα βίντεο πορνό, μπορεί να διεγείρει το σώμα, αλλά δεν είναι ικανό ερέθισμα για τον εγκέφαλο. Αντιθέτως, ο αρσενικός εγκέφαλος ενεργοποιεί τη διαδικασία της διέγερσης από την πρώτη στιγμή της οπτικής επαφής. Εννοείται ότι η συγκεκριμένη έρευνα σε καμμία περίπτωση δεν υποβαθμίζει ή «κατακρίνει» τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών - οι γυναίκες αγαπούν το σεξ όσο και οι άντρες. Απλώς, η πληροφόρηση του εγκεφάλου τους απαιτεί διαφορετική (και σίγουρα πιο περίπλοκη) μεθοδολογία.
Κατά τ' άλλα, η έρευνα δεν έδωσε μόνο απαντήσεις. Γέννησε κι ένα σουρεαλιστικό αλλά φλέγον ερώτημα: μήπως - τελικά - να το ρίξουμε στα ντοκιμαντέρ;
ΠΗΓΗ:
https://gr.askmen.com/inhermind/1099703/article/giati-den-mas-phtiakhnoun-oi-romantikes-tainies(accessed 15.2.22)
No comments:
Post a Comment