Monday, 6 November 2017

Έρευνα που υποστηρίζει ότι όσοι αργούν είναι αισιόδοξοι, επιτυχημένοι και πιο υγιείς






Όσοι αργοπορούν συστηματικά μπορεί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της καθυστέρησης, αλλά όπως έδειξαν τα αποτελέσματα έρευνας, έχουν εξελιγμένο τρόπο σκέψης, είναι αισιόδοξοι, επιτυχημένοι και ζουν περισσότερο.
Για την αργοπορία συνήθως ευθύνεται ο λάθος υπολογισμός του χρόνου, καθώς οι «αργοπορημένοι» πιστεύουν ότι προλαβαίνουν να πραγματοποιήσουν όλες τις υποχρεώσεις τους μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Η έρευνα δείχνει, ότι υπολογίζουν λάθος γιατί είναι υπερβολικά αισιόδοξοι.
Η θετική τους σκέψη υπερισχύει του ρεαλισμού τους, όμως εκείνοι δεν απογοητεύονται και συνεχίζουν να βλέπουν από τη θετική σκοπιά.
Όμως σχεδόν πάντα καταφέρνουν να τακτοποιούν όλες τις υποθέσεις τους.Η θετική τους σκέψη υπερισχύει του ρεαλισμού τους, όμως εκείνοι δεν απογοητεύονται και συνεχίζουν να βλέπουν από τη θετική σκοπιά.

Για τις ανάγκες της έρευνας, ζητήθηκε από υπαλλήλους που αργοπορούν και από υπαλλήλους που είναι συνεπείς να προωθήσουν προϊόντα.
Ως αποτέλεσμα, εκείνοι που αργοπορούσαν κατάφεραν να βγάλουν κατά 88% μεγαλύτερο κέρδος, συγκριτικά με τους συνεπείς.
Οι πελάτες όταν ρωτήθηκαν σχετικά με την επιλογή τους, απάντησαν ότι προτίμησαν να αγοράσουν από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους γιατί ήταν πιο ενθουσιώδεις, φιλικοί και τους ενέπνευσαν αισιοδοξία.
Συνήθως όσοι αργοπορούν αντιμετωπίζονται ως απείθαρχοι και ανοργάνωτοι, όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτά τα χαρακτηριστικά δεν ανταποκρίνονται στην προσωπικότητά τους.
Αντίθετα, οι επιστήμονες εξηγούν ότι είναι ενθουσιώδεις και πνευματώδεις, που τα χαρακτηριστικά τους παρερμηνεύονται.Η αντίληψή τους για το χρόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.Πιστεύουν ότι προλαβαίνουν να πραγματοποιήσουν όλες τις υποχρεώσεις τους μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, προσπάθησε να αναλύσει τη σχέση των ανθρώπων με το χρόνο.
Για να κατανοήσουν οι επιστήμονες την αντίληψη των ατόμων, μετά από αναμονή ενός λεπτού, τους ζήτησαν να μαντέψουν πόσος χρόνος είχε περάσει.
Η πρώτη κατηγορία έπεσε πολύ κοντά, μαντεύοντας κατά μέσο όρο 58 δευτερόλεπτα.
Η δεύτερη κατηγορία υπολόγισε περισσότερα από 77 δευτερόλεπτα.
Στη δεύτερη κατηγορία, τα άτομα που συμμετείχαν ασχολούνταν με πιο δημιουργικά επαγγέλματα και είχαν τάση προς συστηματική αργοπορία.
Επίσης, δεν δυσανασχετούν όταν κάποιος τους «στήσει» και δεν καταλαβαίνουν την δυσαρέσκεια των υπολοίπων στη συστηματική τους αργοπορία.
Γιατί και πάλι η αντίληψή τους για το χρόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Όταν αργούν περισσότερο από 20 λεπτά, πιστεύουν ότι καθυστέρησαν μόνο για 5.
Καρδιολόγοι υποστηρίζουν, ότι όσοι καθυστερούν έχουν μειωμένες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς η αισιοδοξία τους, τους απαλλάσσει από το έντονο στρες.
Η αργοπορία όταν είναι μικρή συγχωρείται, αρκεί να μην εΊναι επαναλαμβανόμενη γιατί γίνεται κουραστική, παρά την πολυπλοκότητα του χαρακτήρα των «αργοπορημένων».

ΠΗΓΗ:

No comments:

Post a Comment