Tuesday 21 June 2016

Οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από το άγχος





ΚΕΜΠΡΙΤΖ. Δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από άγχος έχουν οι γυναίκες από τους άνδρες, σύμφωνα με το πόρισμα διεθνούς έρευνας που εκπόνησε το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Οι συντάκτες της μελέτης αναφέρουν ότι, εκτός από τις γυναίκες, οι νέοι κάτω των 35 ετών και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας επηρεάζονται ιδιαίτερα.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Brain and Behavior, διαπίστωσε ότι περισσότεροι από 60 εκατομμύρια Ευρωπαίοι επηρεάζονται κάθε χρόνο από διαταραχές άγχους.

Οι κάτοικοι των ΗΠΑ επηρεάζονται περισσότερο, με 8 στους 100 κατοίκους να δηλώνουν ότι πάσχουν από άγχος, ενώ η Ανατολική Ασία φαίνεται να είναι η περιοχή του κόσμου με το λιγότερο άγχος, με μόλις 3 στους 100 ερωτηθέντες να λένε ότι πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές.

Σε αντίθεση με την κατάθλιψη, το άγχος δεν έχει μελετηθεί επαρκώς, σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης.

Το άγχος είναι εξίσου σημαντικό και φθοροποιό με την κατάθλιψη. Μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση άλλων ασθενειών και ψυχιατρικών διαταραχών, να αυξήσει τον κίνδυνο αυτοκτονίας και επιβαρύνει σημαντικά τις σύγχρονες κοινωνίες.

Συχνά συμπτώματα διαταραχών του άγχους είναι η αυξημένη αρτηριακή πίεση, η ναυτία και οι δυσκολίες στον ύπνο.

ΠΗΓΗ:

http://www.kathimerini.gr/862710/article/epikairothta/ygeia/oi-gynaikes-ephreazontai-perissotero-apo-to-agxos(accessed 21.6.16)

No comments:

Post a Comment